events Event date: 06.02.2024

Hiilidioksidin talteenoton mahdollisuudet 6.2. klo 13-16

Miten kunnianhimoisia hiilidioksidin talteenoton tavoitteita aiotaan hallituksen toimesta edistää? Millaista regulaatiota toimintaan liittyy? Millaisia suunnitelmia toimijoilla on teknologioiden suhteen? Tule kuulemaan vastaukset näihin kysymyksiin helmikuussa Oodissa. Hallituksen näkökulmaa ja suunnitelmia tilaisuudessa valottaa ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen.

tapahtuman banneri

Hallituksen ohjelmassa hiilidioksidin talteenotto, käyttö ja varastointi nostettiin yhdeksi kansallisen ilmastopolitiikan keihäänkärjeksi, jolla on useita liittymäpintoja nousevaan vetytalouteen. 

Tilaisuudessa ministerin lisäksi puhuvat Helsingin Yliopiston ympäristöoikeuden professori Kai Kokko sekä juristi ja väitöskirjatutkija Emilie Yliheljo, Keravan Energian teknologiajohtaja Sami KotimäkiWegan operatiivinen johtaja Toni Hemminki sekä UPM:n saha- ja metsäjohtaja Antti KoulumiesTilaisuuden moderoivat Bioenergia ry:n CCUS-asiantuntija Erika LaajalahtiSuomen Biokierto ja Biokaasu ry:n toiminnanjohtaja Anna Virolainen-Hynnä sekä Vetyklusterin regulaatiotyöryhmän puheenjohtaja ja UPM:n yhteiskuntasuhdejohtaja Marko Janhunen 

Esitysmateriaalit:

Share event